10 причини зошто треба да ја посетите локалната продавница за миленичиња

Дали сте ги промениле вашите навики за купување после КОВИД пандемијата? Се чини дека повеќе од нас сега ги ценат придобивките од купување кај локален специалист – занаетчиски пекари, продавници за храна и да, продавниците за миленичиња стануваат се попопуларни. Еве неколку причини зошто ви препорачуваме да купувате кај вашиот локален специјалист:

Имаме знаење за милиничињата

Специјализираните трговци на мало секогаш учат – или под своја пареа или преку програми за обука понудени од нивните добавувачи. Нивното знаење за здравјето и благосостојбата на домашните миленичиња и производите за домашни миленици е огромно. И за нив е важно да ви помогнат да го одржувате вашето домашно милениче здраво и среќно, преку правилна исхрана, обезбедување на најдобри услови за живот и правилно воспитување. Тие, исто така, имаат искуство, како резултат на секојдневните повратни информации од сопствениците на миленичиња за тоа што функционирало добро за нивното милениче и на кои начини може да се подобри благосостојбата на миленичињата.

Тие ги разбираат потребите и преференциите на вашето индивидуално милениче


Еден добар тим во вашата локана продавница за миленичиња не само што знае за миленичињата генерално, туку често знае и за вашето домашно милениче особено, особено ако често ги посетувате. Тоа значи дека обично ќе бидете први што ќе знаете дали има нов производ што навистина ќе одговара на потребите на вашите миленици. Може да ви заштеди време и пари, бидејќи ќе ви помогнат да ги изберете најдобрите производи за вашиот буџет. Значи нема повеќе трошење пари на производи што вашето домашно милениче ги игнорираше или кои предизвикаа проблеми!

Тие ви помагаат да го пазарите она што вам лично и на вашето милениче е потребно

Трговецот во вашата локална продавница не го запознава само вашето домашно милениче, туку тој ве запознава и вас. Значи, ако треба да купувате со буџет, тие ќе се погрижат да дадат соодветни препораки и да ви дадат насоки каде има простор за заштеда на пари. Ако сте еколоѓки свесни и загрижени за животната средина се она што го барате, специјалист исто така може да ве извести за нив.

Тие стално се трудат да ги имаат на залиха производите што ги користите

Во големите супермаркети, храната за милениците нма ист приоритет како храната за луѓе. Иако сите можеме да разбереме зошто тоа може да биде важно во итна ситуација, добро е да знаете дека вашата локална продавница за миленичиња секогаш ќе работи напорно за да се осигура дека има залиха на квалитетна храна за миленичиња. Како мал бизнис, тие честопати ќе бидат слободни да бидат пофлексибилни, нудејќи локални испораки кога посетите на продавниците не можат да се приспособат.

Тие честопати имаат повеќе специјални промоции, ваучери и други понуди за различни производи

Можете да изберете од многу поширок избор на производи за миленичиња, многу од нив поддржани со примероци, ваучери, специјални понуди или шеми за лојалност.

Тие нудат поинаков вид на шопинг доживување

Специјализирани трговци не обезбедуваат само информации и совети кои ќе ви помогнат да купите. Тие, исто така, обезбедуваат место за пребарување – помагаат да откриете нови производи, поттикнуваат нови идеи за тоа како може да се подобри животот на вашето домашно милениче, или дури ќе ви помогнат да процените дали чувањето нана миленичиња е нешто за вас. Можете да ракувате и да ги прегледувате производите за да бидете сигурни дека сте задоволни со вашиот избор и, се разбира, нема трошоци за испорака кога купувате во локалната продавница! Некои продавници за миленичиња, исто така, нудат услуги како чешлање на домашни миленици или проверка на тежината за вашето домашно милениче.

Тие имаат корист од вашето пазање на локано ниво, но исто така и целата заедница

Специјализираните трговци на мало обично немаат акционери или инвеститори; тие често се семејни бизниси кои директно имаат корист од секој денар што го трошите во нивната продавница. Центрите на нашите градови не би изгледале исто без многуте мали, независни бизниси кои нудат избор, експертиза и интерес.

Тие се одличен извор на локално знаење за миленичиња

Сакате да знаете каде да ги најдете најдобрите дресери, фризери, хотели и чувари за домашни миленици или одгледувачи на миленици? Вашиот локален продавач на миленичиња ќе ги има сите детали и знаење засновано на задоволни клиенти. Тие, исто така, ќе можат да ви дадат совети за часови за обука, настани за миленичиња или каде се најдобрите кучешки прошетки низ градот.

Тие нудат место каде што можете да се поврзете со други луѓе со заеднички интереси

Уживате во моабет со колега сопственик на миленичиња? Најдете ги во вашата локална продавница за миленичиња. Не излегуваме секогаш во продавници чисто заради потреба – за некои луѓе тој социјален контакт е витален спас. И што може да биде полесно отколку да разговарате со некого за кого гарантирано ќе го споделите вашиот интерес за миленичиња?

Тие разбираат како е да се сака милениче

Се чувствувате малку емотивно затоа што вашето домашно милениче не е добро или е очајно да сподели вести за ново пристигнување? Еве една мала тајна: повеќето сопственици на продавници за миленичиња ја избираат својата кариера врз основа на нивната убов кон миленичињата. Тоа значи дека тие можат да се поврзат со тоа како се чувствувате и се идеални луѓе со кои можете да ги споделите вашите омилени миленичиња.